...
logo

Køb dit domæne lige her
Find dit domænenavn Indtast navnet på det domænenavn du søger efter

 • .dk
  DKK 89
 • .com
  DKK 89
 • .eu
  DKK 89
 • .nu
  DKK 129

Køb af Domænenavne

– skåret ud i pap

Er du hel ny i hjemmeside-lingo, kan det være, du ikke helt har styr på begreber som domæne, hosting og webhotel. Det gør slet ikke noget – vi forklarer det hele for dig.

Det første, du skal vide, er, hvad et domæne er. Helt enkelt er det et unikt navn, som også fungerer som en IP-adresse på internettet. Der kan ikke eksistere to ens domænenavne, for der kan ikke ligge to hjemmesider på det samme sted. Derfor skal dit domænenavn være helt unikt. Det er altså en god idé at tænke sig godt og grundigt om, når du skal købe domænenavn, for det skal både være ledigt og være et navn, du vil beholde mange år frem.

Bør jeg købe domænet .dk, .com eller noget andet?

Som hovedregel er .dk altid at foretrække, hvis du har et dansk brand i Danmark. Som forbrugere stoler vi simpelthen mest på vores egne danske hjemmesider, så hvis din primære målgruppe er danskere, så køb et .dk domæne.

Men så kan jeg vel godt bruge æ, ø og å, tænker du måske? Som danskere forstår vi jo godt de sære vokaler, men husk at vi stadig er internationale, når vi tænker i domænenavne. Mange danskere vil simpelthen intuitiv taste ae, oe eller aa, hvis du beder dem skrive æ, ø og å i browseren.

En løsning kunne være helt at undgå vokalerne, men har du et stabilt navn, der indeholder æ, ø og å, så sørg for også at købe domænenavnet med stavemåderne ae, oe eller aa. Så er du sikker. Husk at redirecte det til den originale version af domænet.

Hvad skal mit domænenavn være?

I teorien bestemmer du det selv. Det kan være, du sidder inde med mange gode idéer, men husk at tænke dig godt om, når du køber domænenavn. Det er et navn, du kommer til at bruge i mange år frem.

Derfor er det godt, at det er enkelt, nemt at huske, let at stave og gerne lidt catchy. Prøv at se om du kan finde på et navn, der adskiller dig lidt – selvfølgelig uden at være for mærkeligt.

Har du brug for flere fifs, når du skal købe domænenavn? Så kig med her:

 • Undgå at bruge tal og specialtegn, såsom bindestreger. Det gør det ikke nemmere for dine kunder at huske. Der er altid forvirrende, om tallet skal skrives med tal eller bogstaver. Samtidig giver det dig heller ikke pluspoint hos søgemaskiner – og om vi kan lide det eller ej, så bliver vi nødt til at lytte efter det.
 • Vælger du et brugt domænenavn, så undersøg hvad det har været brugt til før. Vær sikker på, at det ikke er skadende for dit brand.
 • Undgå at bruge æ, ø og å. Her gælder det samme som ved tal – det simple navn vinder, så lad være med at gøre det mere besværligt for brugerne end højst nødvendigt. Desuden kan der stadig opstå problemer hos flere domæneregistratorer, fordi flere plugins stadig ikke arter sig godt nok med de danske specialvokaler.

Se vores udvalg af webhoteller lige her

Du vil gerne have en hjemmeside – og hvordan er det så lige, det hele starter? Jo, det starter faktisk her hos os. Hos LimeCity kan du købe domænenavn og få dit website hostet, mens vi smider masser af support oven i hatten. Men hvordan foregår det, når du skal købe domæne? Det skal vi fortælle dig – læs med her.
Ellers se vores udvalg af webhotel lige her!

Køb_domæne_limecity_domæner

Hvad kan LimeCity tilbyde?Vi er en professionel dansk hosting virksomhed som tilbyder salg af domæner, og hosting af websites hvor vi aktivt beskytter dig mod hackere.

Wordpress / Joomla optimeret

Vi er optimeret til WordPress og Joomla sites, og ved hvilke knapper der skal trykkes på for at producere høj hastighed.

Aktiv hacker beskyttelse

Vi er meget fokuseret på at beskytte dig mod hacking, så ingen data bliver mistet og for at undgå nedetid.

Høj hastighed

Vi begrænser antallet af websites på hver server, og kan derfor levere en høj hastighed på vores servere.

Daglig backup

Du behøves ikke at tænke på backup. Mens du sover tager vores system en daglig backup af al data.

Personlig betjening

Vi ved hvor meget dette betyder for vores kunder, og vi sidder klar til at hjælpe dig, med en hurtig betjening.

99.7% server oppetid

Vi holder dit website online, og foretager opdateringer på tidspunkter hvor du ikke lægger mærke til det.